86 poze   29573 vizite
Albume
00Despre pagina mea0010 vietuitoare transparente2 Mosi3 medicamente interzise cainilorAfla cum iti dai seama daca animalutul tau este bolnavAjutoareleAnimalele de companie solutia anticrizaAre grija de 1200 de pisiciAsemanari dintre caini si stapaniBatranetea animalelor cum se desfasoaraBoli comune oamenilor si animalelorCaine student la universitate in Coreea de SudCainele panda exista sau nuCainele te ajuta sa te lasi de fumatCe animal vi se potrivesteCe patiti daca mancati hrana pentru animaleCea mai inalta pisica din lume nu s-a oprit din crestereCea mai linistita dupa-amiaza la cafeneaua cu pisici care torcCel mai scump caine din taraCele mai cunoscute mituri despre cainiCiorile cele mai inteligente pasari din lumeDe cate pisici ai nevoie pentru a se schimba un becDe cati caini e nevoie pentru a se schimba un becDe ce are Sharpei-ul riduriDe ce sar cainii pe oameniDe ce se comporta animalele ciudatDe ce torc pisicileDevotament extrem un caine salveaza casa stapanului de la incendiuE primavara ma ataca puriciiGhici ce e Porc sau oaieGhid pentru achizitionarea unui rozator de casaGigantul George Cel mai mare caine din lumeHraneste-l cu masuraHranirea animalelor bolnaveHranirea cainelui seniorIata camila care a bagat frica-n armata americanaIgiena orala caninaInvatati amuzandu-vaJurnalul tragicomic al animalelorLa ce se gandesc cainiiNaparlirea vine odata cu primavaraOasele sunt ele un pericol pentru cainiPisica gandeste mai repede decat un computerPisicile cad mereu in picioarePrieteni fara barierePrima banca de sange pentru caini deschisa in IndiaPrimul ajutor si trusa medicala necesaraSi cateii poarta chiloti la modaSOCANTTop 3 super pisiciTopul cainilor care nu naparlescTopul cainilor iesiti din comunTopul celor mai batrane vietuitoare ale planeteiTopul raselor de caini pentru copiiTopul raselor de caini pentru persoanele in varstaTot ce trebuie sa stii despre puii de pisicaTotul despre nasul caineluiTu ai adopta un animalUn caine a devenit tatal a trei pisoiUn cocos s-a transformat in gainaUn pui de leu de mare gasit pe acoperisul unei caseVictoriile animalelor in 2009

membru din 24 aprilie 2010

Tot ce trebuie sa stii despre puii de pisica

Bulgari de blana uzi care nu se pot tine pe picioruse si care cantaresc in jur de 120 g. Asa sunt puii de pisoi la nastere.

O pisica femela, de regula, aduce pe lume 4-5 pisoi, la intervale de aproximativ o jumatate de ora. Este foarte putin probabil ca unul dintre pui sa semene cu altul deoarece pisica se poate imperechea cu mai mult de un singur mascul in timpul sezonului de calduri. Indiferent de infatisarea lor, pisica-mama ii va spala imediat, pentru a ii curata si pentru a le stimula respiratia.

Un pisoi nou-nascut nu aude, nu vede si nu poate merge. Ochii lui sunt inchisi, iar urechile sunt indoite peste cap. Ghearele lui mititele nu sunt retractate si ii lipsesc forta si capacitatea de coordonare. Mama sa il impinge spre abdomenul ei pentru a incepe sa-l alapteze. Laptele ei ii asigura anticorpii necesari care-l protejeaza de eventualele boli. Pisoiul nou-nascut este dependent de mama lui in ceea ce priveste ingrijirea, alimentarea, caldura, toaletarea, eliminarea dejectiilor, siguranta sa si, in general, bunastarea lui.

O saptamana de viata

In timpul primelor 6-7 zile, pisoii se inghesuie langa mama lor, pentru a se mentine calzi, alocandu-si timp din programul lor incarcat de somn numai pentru a se alapta. Pisoii sug la fiecare 3-4 ore, framantand glanda mamara cu ajutorul labutelor lor pentru a stimula circulatia laptelui. Ca adulti, ei inlocuiesc glanda mamara a mamei cu tovarasii umani favoriti sau cu o paturica draga pentru a-si reaminti unul dintre jocurile lor preferate de pisoi. Dupa cina, pisica-mama ii linge regiunea anala a pisoiului pentru a stimula eliminarea materiilor fecale.

Dupa o saptamana de viata

In timpul urmatoarelor 7 zile, pisoiul va deveni mai puternic si va avea o capacitate mult mai mare de a se coordona, dar cu toate acestea gratia si eleganta pentru care pisicile sunt renumite inca il vor „ocoli”. El isi va cerceta zona in care a fost nascut, explorandu-si lumea lui mica cu mirare si uimire.

La varsta de 8-10 zile, ochii pisoiului se deschid, dar capacitatea sa de a vedea si de a se concentra este inca redusa. Ochii pisoilor nou-nascuti au o culoare albastru intens. Pe masura ce pisoiul se dezvolta, ochii sai albastri se vor schimba in culoarea care ii va fi caracteristica intreaga lui viata – orice nuanta de aramiu, chihlimbar, maroniu, verde sau azur – care depinde de rasa si istoricul sau genetic. Tot in aceasta perioada incepe sa-i apara si prima dentitie formata dintr-un set de dinti mititei care erup pe la nivelul gingiilor. Pentru prima saptamana, este cel mai bine sa o lasati pe pisica-mama sa se ocupe apoape in totalitate de pisoi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le oferiti atentie atat mamei, cat si puilor. In timpul celei de-a doua saptamani, puteti manipula pisoii cu grija si blandete pe perioade de cateva minute.

La aproximativ 2 saptamani, un pisoi incepe sa exploreze mediul inconjurator fara frica. Este posibil sa observati ca pisica-mama isi trage puii inapoi in cuib daca sesizeaza ca acestia se indeparteaza prea mult sau se expun diferitelor pericole.

La varsta de 5-6 saptamani, pisoii incep sa-si doreasca sa manance mancarica pe care o consuma si mama lor. Curios este faptul ca, desi micut si nestiutor de prea multe, un pisoi ii va investiga castronelul mamei sale sau altul plin cu mancarica pentru pisoi. Intarcarea ar trebui sa se produca fara prea multa dificultate, deoarece pisica-mama extenuata de multitudinea de pisoi care au epuizat-o, va contribui la realizarea acestui proces indepartandu-si puii de la supt si va incerca sa-i invete sa consume hrana specifica.

Pisoii vor incepe sa-si imite mama, utilizand litiera pentru a-si elimina dejectiile. La aceasta varsta delicata, nisipul din argila este de preferat, deoarece formeaza cocoloase. Intrucat pisoii tineri sunt adesea murdari si uzi, granulele de nisip se pot prinde de blanita lor, putand fi inghitite cand se toaleteaza. Din aceste considerente, pisoii ar trebui controlati si curatati imediat dupa ce folosesc „toaleta”.

Varsta ratiunii

Pisoii ar trebui sa aiba cel putin 10 saptamani inainte de a merge intr-un alt camin. Aceasta perioada critica de timp ii permite pisicii-mama sa-si desavarseasca menirea de a-si creste si educa pisoii. De asemenea, aceasta perioada minima le permite pisoilor sa castige incredere si sa invete cheile diverselor abilitati de la confratii lor.

De cele mai multe ori, crescatorii solicita ca pisoii sa aiba varsta de 14-16 saptamani inainte de a-i da spre adoptie. La o varsta mult mai inaintata, crescatorilor le este mult mai facil sa stabileasca care pisoi se apropie cel mai mult de standardele rasei si care dintre acestia va avea succes in ringurile de expozitie.

Pisoii pot dezvolta probleme de sanatate si de comportament daca sunt adoptati la o varsta foarte frageda. Este posibil ca ei sa nu beneficieze de interactiunea, antrenamentul si socializarea de care au nevoie pentru o dezvoltare felina sanatoasa si in acelasi timp ei pot intampina anumite dificultati in a-si crea legaturi cu alte animalute sau cu oamenii sau pot deveni speriosi sau neprietenosi.

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.