86 poze   30306 vizite
Albume
00Despre pagina mea0010 vietuitoare transparente2 Mosi3 medicamente interzise cainilorAfla cum iti dai seama daca animalutul tau este bolnavAjutoareleAnimalele de companie solutia anticrizaAre grija de 1200 de pisiciAsemanari dintre caini si stapaniBatranetea animalelor cum se desfasoaraBoli comune oamenilor si animalelorCaine student la universitate in Coreea de SudCainele panda exista sau nuCainele te ajuta sa te lasi de fumatCe animal vi se potrivesteCe patiti daca mancati hrana pentru animaleCea mai inalta pisica din lume nu s-a oprit din crestereCea mai linistita dupa-amiaza la cafeneaua cu pisici care torcCel mai scump caine din taraCele mai cunoscute mituri despre cainiCiorile cele mai inteligente pasari din lumeDe cate pisici ai nevoie pentru a se schimba un becDe cati caini e nevoie pentru a se schimba un becDe ce are Sharpei-ul riduriDe ce sar cainii pe oameniDe ce se comporta animalele ciudatDe ce torc pisicileDevotament extrem un caine salveaza casa stapanului de la incendiuE primavara ma ataca puriciiGhici ce e Porc sau oaieGhid pentru achizitionarea unui rozator de casaGigantul George Cel mai mare caine din lumeHraneste-l cu masuraHranirea animalelor bolnaveHranirea cainelui seniorIata camila care a bagat frica-n armata americanaIgiena orala caninaInvatati amuzandu-vaJurnalul tragicomic al animalelorLa ce se gandesc cainiiNaparlirea vine odata cu primavaraOasele sunt ele un pericol pentru cainiPisica gandeste mai repede decat un computerPisicile cad mereu in picioarePrieteni fara barierePrima banca de sange pentru caini deschisa in IndiaPrimul ajutor si trusa medicala necesaraSi cateii poarta chiloti la modaSOCANTTop 3 super pisiciTopul cainilor care nu naparlescTopul cainilor iesiti din comunTopul celor mai batrane vietuitoare ale planeteiTopul raselor de caini pentru copiiTopul raselor de caini pentru persoanele in varstaTot ce trebuie sa stii despre puii de pisicaTotul despre nasul caineluiTu ai adopta un animalUn caine a devenit tatal a trei pisoiUn cocos s-a transformat in gainaUn pui de leu de mare gasit pe acoperisul unei caseVictoriile animalelor in 2009

membru din 24 aprilie 2010

3 medicamente interzise cainilor

Niciodata nu trebuie sa-i dati cainelui vreun medicament inainte de a va consulta cu medicul veterinar. Deseori se intampla ca un proprietar bine intentionat sa-si „otraveasca” accidental propriul caine administrandu-i medicamente care sunt periculoase.
Pentru a evita intoxicatia sau otravirea cainelui cu anumite medicamente, aflati din randurile urmatoare ce anume nu trebuie sa ii dati cand il vedeti ca nu se simte bine.
Aspirina
Toxicitatea aspirinei sau a salicilatului se manifesta prin aparitia unei stari toxice ce se produce o data cu ingerarea aspirinei sau a produselor farmaceutice care contin aspirina. Aspirina poate fi deosebit de periculoasa atunci cand se gaseste in amestec cu alte medicamente, cum ar fi cele antiinflamatorii steroidiene sau nesteroidiene. Astfel, exista un risc mult mai mare de toxicitate. Aspirina intra in conflict cu trombocitele (induce trombopenie), care sunt responsabile pentru coagularea sangelui. Tulburarea functiei trombocitelor creste perioada de timp necesara sangelui pentru a coagula in cazul aparitiei unor plagi sau rupturi tisulare. Sangerarea spontana se poate produce la fel de bine, provocand aparitia vanatailor punctiforme in piele si pe gingii (petesii). Efectul toxic al aspirinei poate cauza probleme gastrointestinale, dificultati respiratorii, probleme neurologice, tulburari de sangerare si insuficienta renala. De asemenea, problemele gastrointestinale sunt frecvent intalnite la caini.
Ibuprofen
Acesta este un medicament eliberat fara o prescriptie medicala, cunoscut si eficient in tratarea durerii si inflamatiei la oameni. La caini, ibuprofenul poate depasi cu usurinta nivelele toxice. Cea mai frecventa cauza a toxicitatii ibuprofenului este reprezentata de un proprietar bine intentionat care incearca sa-i aline durerea cainelui administrandu-i o doza pe care el o considera adecvata, dar nestiind care este doza toxica. Efectul toxic initial este reprezentat de ulcere gastrice sangerande. In afara de ulcere, dozele in crestere de ibuprofen conduc in cele din urma la instalarea insuficientei renale si, daca este lasata netratata, aceasta poate fi fatala. Simptomele includ apetit scazut, varsaturi, fecale inchise la culoare (de culoarea smoalei), vomitaturi cu sange, durere abdominala, slabiciune si letargie.
Acetaminofen
Marcile bine cunoscute sunt reprezentate de Paracetamol, Tylenol, Percoset, Panadol, precum si diferitele medicamente pentru tratarea racelii, gripei si sinuzitelor. Cainii primesc cel mai frecvent cantitati toxice de acetaminofen atunci cand stapanii lor ii trateaza fara a se consulta cu un medic veterinar. De asemenea, ei pot consuma tabletele pe care noi le scapam pe jos sau le lasam la indemana lor. Cainii sunt mai putin sensibili la acetaminofen in comparatie cu pisicile. De exemplu, un caine de aproximativ 20 de kilograme va trebui sa ingere peste 7 tablete de paracetamol de 500 mg pentru a aparea efectele toxice ale acestuia. La o pisica, o tableta de acetaminofen de 250 mg ii poate fi fatala. Daca suspectati ca tovarasul vostru a ingerat o cantitate toxica de acetaminofen (una sau mai multe pilule), contactati-va medicul veterinar imediat.
Toate starile toxice sunt destul de comune si pot fi foarte costisitor de tratat. De aceea, este mai bine sa preveniti decat sa tratati!
Prin urmare, tineti toate medicamentele departe de cainele vostru si nu-i dati nici un medicament fara sa va consultati cu medicul veterinar. Daca vreodata suspectati ca animalutul vostru a ingerat orice cantitate din aceste medicamente, va rugam sunati-va medicul veterinar sau adresati-va celei mai apropiate clinici veterinare de urgenta.

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.